L'any de sant Josep convocat pel Papa Francesc


Bisbat de Girona. Amb la Carta apostòlica “Patris corde” (Amb cor de pare), signada aquest passat 8 de desembre, el papa Francesc vol recordar el 150è aniversari de la declaració de sant Josep com a patró de l'Església Universal i, amb motiu d'aquesta ocasió, des del 8 de desembre d'enguany i fins al 8 de desembre del 2021 se celebrarà un any dedicat especialment a ell. "Un pare estimat, un pare en la tendresa, en l'obediència i en l'acollida; un pare de valentia creativa, un treballador, sempre a l'ombra". Amb aquestes paraules el pontífex descriu sant Josep d'una manera tendra i commovedora.

En el rerefons de la Carta apostòlica hi ha la pandèmia de la COVID-19 que ens ha fet comprendre la importància de la gent comuna, d'aquells que, lluny del protagonisme, exerceixen la paciència i infonen esperança cada dia, sembrant la corresponsabilitat. Com sant Josep, “l'home que passa desapercebut, l'home de la presència diària, discreta i oculta”. I no obstant això, el seu és “un protagonisme sense igual a la història de la salvació”.


PREGÀRIA A SANT JOSEP:

Gloriós patriarca sant Josep,
que pots i saps fer possibles les coses impossibles,
vine a ajudar-me en aquests moments d'angoixa i dificultat.

Pren sota la teva protecció
les situacions tan greus i difícils que et confio
perquè tinguin una bona solució.

Pare meu estimat, 
en qui poso tota la meva confiança,
que no es pugui dir que t'hagi invocat en va.
Com que amb Jesús i Maria ho pots tot,
mostra'm que la teva bondat és tan gran com el teu poder.
Amén.

—Traducció pròpia de l'oració que cada dia resa el Papa Francesc després de Laudes, presa d'un devocionari francès del segle XIX, de la Congregació de les Religioses de Jesús i Maria, que expresa devoció, confiança i un cert repte a sant Josep. Inclosa en una anotació de la Carta Apostòlica del Papa Francesc "Patris corde" del 8 de desembre de 2020.—

Comentaris