Temps de Pasqua, de gran alegria pels cristians...

Crist ressuscitat. Al·leluia.
En el temps de Pasqua l’Església ens embolcalla en la seva alegria per la victòria del Senyor sobre la mort. Crist viu, i ve a trobar-nos.

Què significa per a un cristià la resurrecció i la Pasqua?

Després de viure la passió i mort de Jesús, arriba el temps pasqual; un temps que s'inicia amb la resurrecció del Senyor, fonament de la nostra fe, ja que prova de manera indiscutible que Déu ha intervingut en la història humana per salvar els homes.
El temps Pasqual dura cinquanta dies. Comença el Diumenge de Pasqua, quan es celebra la resurrecció del Fill de Déu, i s'acaba el Diumenge de Pentecosta, amb la vinguda de l'Esperit Sant. La resurrecció del Senyor és un fet històric que prova que Déu ha intervingut en la història humana per salvar els homes. Com diu sant Pau, «si el Crist no hagués ressuscitat, la vostra fe seria en va» (1Co 15, 17). Per això és temps d'alegria pels cristians, tanta que per celebrar-ho hi ha l'anomenada Octava de Pasqua, la setmana després del Diumenge de Pasqua.

Què ens va dir el Papa Francesc el diumenge de Pasqua?

En la benedicció del Diumenge de Resurrecció, el Papa Francesc va fer una crida a la pau i afirma que Crist ressuscitat és esperança per a tots els qui encara pateixen a causa de la pandèmia.

—textos extrets de la web opusdei.cat

Comentaris