2 de març: Comença la Quaresma amb un Dimecres de Cendra especial per la pau...

“Jesús ens va ensenyar que a la insensatesa diabòlica de la violència se li respon amb les armes de Déu, amb la pregària i el dejuni. Convido a tothom a què el proper 2 de març, Dimecres de Cendra, faci una jornada de dejuni per la pau. Animo de manera especial els creients perquè aquell dia es dediquin intensament a la pregària i al dejuni. Que la Reina de la Pau preservi el món de la bogeria de la guerra.” (Papa Francesc)



Bisbat de Girona. El papa Francesc ha convocat una jornada de pregària i dejuni per la pau a Ucraïna per al proper 2 de març, Dimecres de Cendra. La intenció del Papa és que tant creients com no creients puguin participar-hi. Ho va fer públic ahir dimecres al final de l'audiència general a l'Aula Pau VI.

“Tinc un gran dolor al meu cor per l'empitjorament de la situació a Ucraïna. Tot i els esforços diplomàtics de les últimes setmanes, s'estan obrint escenaris cada cop més alarmants”, va afirmar el Papa.  “Com jo, tanta gent de tot el món sent angoixa i preocupació”, va indicar també, constatant amb amargor que “una vegada més la pau de tothom es veu amenaçada per interessos partidistes”. Per això la seva urgent exhortació als líders polítics:  “Voldria fer una crida als responsables polítics perquè facin un examen seriós de consciència davant Déu, que és Déu de la pau i no de la guerra; que és el Pare de tots, no només d'alguns, que vol que siguem germans i no pas enemics. Prego a totes les parts implicades que s'abstinguin de dur a terme qualsevol acció que pugui causar encara més patiment a les poblacions, desestabilitzant la convivència entre les nacions i desprestigiant el dret internacional.”


Comentaris