Si us plau, gràcies i perdó

Moltes vegades el Papa Francesc ens diu que per a la bona convivència, tant a la família com a la societat, cal dir sovint SI US PLAU, GRÀCIES i PERDÓ.


A l'oratori de l'escola i a iniciativa de les alumnes més grans, s'hi ha posat unes capsetes on s'hi col·loquen peticions escrites i dirigides a Déu de petició, d'acció de gràcies i de contrició. Aquests motius personals que les alumnes expressen ens recorden a tots que, tant cap a Déu com cap a les persones properes hem de tenir aquestes actituds:
  • si us plau: Vol dir demanar bé les coses i amb educació, però també comptar amb l'opinió dels altres, saber demanar consell i ajuda quan calgui i amb humilitat.
  • gràcies: és molt bonic l'agraïment. Ens agrada que ens agraeixin les coses bones que fem, però també nosaltres hem d'anar per davant en fer-ho cap als altres. Aquesta actitud i cap a Déu és especialment important. De Déu provenen totes les coses i nosaltres, criatures, gaudim dels seus favors com la vida, la gràcia dels sagraments, la seva revelació a la Bíblia, etc.
  • perdó: Hem de ser humils i conscients que no tot ho fem bé. Sovint els nostres actes fan mal a les persones properes, a nosaltres mateixos i sempre a Déu, perquè malmetem la dignitat de ser fills seus. Els cristians disposem del sagrament del perdó en la Confessió. D'aquesta manera tenim la seguretat del perdó de Déu que va confiar el mateix Jesús a l'Església.


Comentaris